Trapp – Tjern fra Stryntrappa

Kvalitetstrappor till bra priser

Vår filosofi har alltid varit att tillverka kvalitetstrappor till bra priser. Nytänkande, smarta lösningar och moderna tillverkningsmetoder gör att vi fortfarande kan erbjuda våra prismedvetna kunder skräddarsydda trapplösningar.

Trappserien Stryntrappa ger folk i allmänhet möjlighet att få en norsktillverkad kvalitetstrappa anpassad till husets stil och interiör. En trappa är trots allt husets mest synliga möbel och med Stryntrappa kan du välja en trappa som passar in perfekt i ditt speciella drömhus.

Ett tryggt val

Både våra slutkunder och våra leverantörer ser oss som en trygg och solid samarbetspartner. Vi har varit i branschen sedan 1934 och känner till kvalitetskraven, både i det norska regelverket och hos norska husbyggare och husägare.

Ett tryggt val sedan 1934. Skräddarsydda kvalitetstrappor till bra priser.

 main-content-2
Om Stryntrappa – Historie

Stryntrappa
en framgångssaga

Det hela började 1934, mitt under 30-talets svåra tider. De två bröderna Gustav och John Hagen hade redan skaffat sig erfarenheter som snickare och byggare. Nu bestämde de sig för att investera i en modern snickerimaskin och starta sitt eget snickeri i sin hembygd Stryn.

Maskinen var splitterny, beställd från Oslo och skickad med båt från Bergen mitt i vintern. Men på grund av den stränga kylan var det nödvändigt att dra den tunga maskinen över isen sista biten in till land. Med häst och släde och många hjälpande händer fraktades vidundret till en liten källarlokal på gården Hagen i Stryn.

Detta är början på historien om en spännande framgång som fortfarande växer och utvecklas.

– Nu har du väl byggt så många trappor att de når ända upp till himlen!

– Jag vet inte det jag. Det har blivit ganska många källartrappor också under de senaste åren.

Läs hela historien Kontakta oss

De första hårde åren

Dörrar, fönster och rävfällor var de viktigaste produkterna för bröderna Hagen under de första åren, och med hårt arbete, mod och optimism fick de verksamheten att växa. Att en del kunder betalade för leveranserna med levande djur säger lite om vilken svår tid detta var.

Mot slutet av 1930-talet ledde ett ökat byggande till större efterfrågan och därmed ett ökat behov av virke. På grund av dåliga vägförbindelser måste virket köpas på sommaren och lagras över vintern. Detta krävde både lagringskapacitet och tillgång till kapital, och lösningen blev avtal om kommissionsförsäljning med flera virkesleverantörer. Nu var grunden till byggvaruhandeln lagd. Hagen fick slutligen jämn tillgång till material och kunde samtidigt leverera till andra byggare och verkstäder i området.

Ekonomisk tillväxt och moderna tider

Efter några svåra krigsår kunde bröderna Hagen 1947 äntligen börja använda sin nybyggda verkstad på ”Klypa”. Nya maskiner tillkom och efterfrågan ökade i takt med optimismen och den nya sillperioden vid kusten. Verkstaden blev snart för liten. Den byggdes till i flera omgångar och samtidigt köptes nya och arbetsbesparande maskiner in som dessutom specialiserades.

Den allmänna ekonomiska tillväxten bidrog till en jämn och trygg utveckling för företaget under 50- och 60-talen. Bostadsområden och moderna hus gjorde att trapporna måste anpassas efter en ny tid. Ny design krävde andra tillverkningsmetoder och nya konstruktioner. Det var goda tider i Norge och trots ledarskapsskiftet efter John Hagens hastiga bortgång 1963 fortsatte företaget att växa, både i omsättning och i kvadratmeter. Trygve Hagen anställdes som disponent 1978. Han hade stöd av familjen och kom att leda företaget med stort engagemang under de kommande åren. Efter 28 år som ledare hade han fördubblat antalet anställda och nästan tiodubblat omsättningen.

Begreppet Stryntrappa

Stryntrappa skaffade sig viktiga marknadsandelar inom färdighusindustrin, och i början av 1980-talet var namnet Stryntrappa gå väg att bli synonymt med prefabricerade trappor. Familjeföretaget hade alltid satsat på moderna maskiner och modern utrustning och när dataåldern kom var företaget bland de första i landet att utnyttja den nya tekniken. 1985 tillverkade familjen Hagen var tionde trappa på den norska marknaden.

Skräddarsydda trapplösningar – till ett bra pris

Hagen fortsatte att ta fram nya modeller i takt med behoven som uppstod på olika marknader. Runt millennieskiftet öppnade man trappstudior på flera platser i Norge. I studiorna kunde man presentera alla de snygga modellerna på ett inspirerande sätt för slutkunden. Satsningen på produktutveckling belönades 2001 när trapporna Escalia Milano och Escalia Cannes fick priset ”Merke for God Design” av Norsk Designråd.

Hagen är fortfarande ett familjeföretag som idag leds av tredje generationen. Konjunkturen inom byggbranschen går i vågor men genom att satsa på nytänkande, smarta lösningar och moderna tillverkningsmetoder kan Stryntrappa fortfarande erbjuda skräddarsydda, norsktillverkade kvalitetstrappor – till ett bra pris.

Vil du vite mer om trapp?

Avtal et uforpliktende møte
på vårt studio.